BanaaniBanaani on maailman yleisin hedelmä ja miljoonien ihmisten suosikki. Me Chiquitalla olemme sitoutuneet parantamaan banaanien laatua jatkuvasti uudenaikaisten ja puhtaiden viljely- ja kuljetusjärjestelmien avulla.
Juuri näiden huomioiden ansiosta banaaneilla on se erityinen maku ja kermainen koostumus, jotka tekevät niistä ainutlaatuisia.
 


Banaani on alunperin lähtöisin Kaakkois-Aasiasta. Intia on tämän hedelmän suurin tuottaja, mutta banaaneja viljellään laajalti myös päiväntasaajan trooppisilla alueilla, kuten Karibialla ja Keski-Amerikassa, joissa keskilämpötila on noin 27° ja kosteutta riittää.

Maailmanlaajuisesti käytetyin kaupallinen laji on Cavendish, mutta banaanilla on suuri määrä cultivareja (lajeja), niitä on arvioitu olevan 400:n ja yli tuhannen välillä.  • Banaanin kuori koostuu solukudoksesta, jonka fenolinen yhdiste antaa banaaneille näiden tyypillisen keltaisen värin.
  • Banaanit kypsyvät tärkkelyksen muuttuessa sokeriksi; tämä on mahdollista vain silloin, kun lämpötila ei ole liian alhainen. Jos siis haluat nauttia täysin rinnoin tropiikin mausta, banaanit kannattaa pitää kaukana jääkaapista.
  • Banaaninkuorten sisäosa on omiaan käsineiden, laukkujen ja nahkakenkien puhdistukseen ja nahkapinnan ylläpitoon.
Energiaa (kcal) 89   Vitamiineja (mg)     Mineraaleja (mg)  
Proteiinia (g) 1.09  
B3-vitamiini
0.67  
Rautaa
0.26
Rasvaa (g) 0.48  
B5-vitamiini
0.33  
Magnesiumia
27
Hiilihydraatteja (g) 22.84  
B6-vitamiini
0.37  
Fosforia
22
josta sokeria 12.23  
B7-vitamiini
0.37  
Kaliumia
358
Kuitua (g) 2.4  
C-vitamiini
8.7  
Natriumia
1
               
* 100 grammaa kohden