Banaanien edut | mahdollisesti maailman täydellisin ruoka | Chiquita

Chiquita banana

Banaanien hyödyt: mahdollisesti maailman täydellisin ruoka!

Chiquita-banaanit ovat todella yksi parhaista superruoista. Mitä tulee terveellisiin välipaloihin, ne ovat varmasti maukkaimpia ja kätevimpiä. Viime vuosisadan aikana banaaneista on tullut peruselintarvike jokaisessa keittiössä – kaikkialla maailmassa. Ja hyvästä syystä. Keltaiset suosikkiystävämme eivät ole vain herkullisia, vaan niissä on myös paljon terveyshyötyjä. Lisäksi ne voivat olla paras luonnollinen makeutusaine ja sokerin korvike leivonnassa!

Banaanit ovat todella yksi parhaista superruoista aina hermoston ja immuunijärjestelmän tukemisesta vitamiinien ja kivennäisaineiden tarjoamiseen. Seuraavassa on kuusi syytä, miksi banaanit ovat ”mahdollisesti maailman täydellisin ruoka”.

1. Banaanit ovat rasvattomia ja kolesteroliton

Miksi banaanit ovat yksi terveellisimmistä hedelmistä? Koska ne ovat lähes rasvattomia ja kolesterolittomia, mikä tekee niistä terveellisen välipalavaihtoehdon lähes kaikille. Chiquita-banaanit ovat myös erinomainen resistentin tärkkelyksen lähde, etenkin hieman vihreinä. Tätä tärkkelystä kutsutaan ”resistentiksi”, koska se vastustaa ruoansulatusta, joten kehomme sulattaa sen erityisen hitaasti. Siksi banaanista saadaan paljon vähemmän kaloreita kuin vastaavasta määrästä keksiä tai karkkia. Jos noudatat erityisruokavaliota (paleo, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, Whole30, viljaton, sokeriton tai kasvipohjainen), Chiquita-banaani on loistava korvike kananmunille, jauhoille tai puhdistetuille sokereille, koska ne ovat luonnollinen makeutusaine.

2. Banaanit ovat yksi parhaista kaliumia sisältävistä hedelmistä.

Täynnä kaliumia olevat banaanit ovat todella yksi parhaista superruoista. Kalium voi auttaa alentamaan verenpainetta, suojaamaan sydäntä ja vähentämään sydänsairauksien riskiä. Se auttaa myös tukemaan hermostoa ja parantaa lihasten toimintaa, jolloin voit palautua nopeammin kovasta treenistä. Yksi keskikokoinen banaani sisältää huikeat 400 milligrammaa kaliumia, lähes 10 prosenttia suositellusta päivittäisestä arvosta.

3. Banaanit ovat erinomainen vitamiinien lähde

Toinen banaanien hyöty on, että ne ovat täynnä antioksidantteja ja välttämättömiä mineraaleja, kuten riboflaviinia (B2-vitamiini), joka auttaa solujen kasvussa, anemiassa, kaihissa ja jopa halkeilevissa huulissa. B2-vitamiini on myös tärkeä kehon energiansaannin ylläpitämisessä, ja se edistää välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä ja aktivoitumista. Banaani sisältää 35 % suositellusta päivittäisestä B6-vitamiinimäärästä ja terveellisen annoksen mangaania, magnesiumia, A-vitamiinia, rautaa ja kuparia. E- ja C-vitamiinit ovat myös erinomaisia immuunijärjestelmälle ja pitävät ihon nuorekkaan näköisenä ja tuntuisena. Todellakin yksi parhaista superruoista!

4. Banaanit tarjoavat loistavaa luonnollista suojaa

C-vitamiini on luonnon uskomaton monitaituri, joka auttaa ylläpitämään tervettä immuunijärjestelmää. Jokaisessa banaanissa on noin 10 milligrammaa C-vitamiinia, joten banaani tukee kehon luonnollista puolustuskykyä sankarillisesti. Chiquita-banaanit ovat fantastinen terveellinen välipala, koska ne ovat täynnä hyvää liukoista kuitua. Tämä pitää kolesterolin alhaalla ja vähentää sepelvaltimotaudin ja tyypin 2 diabeteksen riskiä.

5. Banaanit tarjoavat pitkäkestoista energiaa

Toinen banaanien suuri etu on niiden kyky antaa meille energiaa. Aina kun harrastamme liikuntaa, tarvitsemme kaiken mahdollisen energian. Sen lisäksi, että banaanit ovat täynnä vitamiineja, ne sisältävät myös yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka ovat loistava nopean energian lähde ja luonnollinen makeutusaine. Banaanit ovat loistava välipala ennen juoksulenkkiä, tennispeliä tai joogatuntia. Ne myös sulavat nopeasti vatsassa. Koska banaanit ovat uskomaton energianlähde, on ymmärrettävää, että juoksijat ovat hulluna Chiquita-banaaneihin. Chiquita tekee yhteistyötä monien juoksijoiden ja maraton-tapahtumien kanssa ympäri maailmaa, mukaan lukien kuuluisat New Yorkin, Disneyn ja Ateenan juoksukilpailut.

6. Banaanit on helppo avata

Tiedätkö, miten Chiquita-banaani avataan oikein?

Näetkö banaanin varren pään, jonka ihmiset aina yrittävät avata – kohdan, josta se on leikattu kasvista? Käännä banaanisi ylösalaisin ja keskity vastakkaisessa päässä olevaan nuppumaiseen, terävään kärkeen. Purista tämä ensimmäisen sormen ja peukalon väliin – tämä halkaisee banaanin kuoren puhtaasti, jolloin voit kuoria sen. Kuoret pois käden käänteessä!

Banaanit ovat todella parasta pikaruokaa, sillä niiden oma luontainen pakkaus on kestävä ja helposti mukana pidettävä ja samaan aikaan myös kompostoitava.

1 2 3 4 5 6

Olisi mukava kuulla sinusta!