Aamiaisreseptit | smoothie-reseptit | Chiquita-banaanit
reseptit ideat
Ylikypsiä banaaneja keittiöntasolla? Älä heitä niitä pois. Laita ne töihin! Herkullisten banaanireseptiemme ansiosta pidät ylikypsät banaanit pois roskakorista! Ajattele herkullisen kosteaa banaanileipää tai jopa vanhaa kunnon banana splitiä. Rakasta banaaniamme voi hyödyntää sen jokaisessa vaiheessa.
Lisää suosikiksi
Preparation times
Meal Types
Stages Of Ripeness
Banaani muuttuu kypsyessään.
Napsauta alla olevia banaanin kypsyysvaiheita saadaksesi selville, mikä sopii täydellisesti resepteihisi!
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Alikypsät
- Vihreä
- Wokkiruoka
- Pataruoka
- Curry
- Jauhobanaanien korvike
- Friteerattu
Tuskin kypsiä
- Keltainen vihreillä kärjillä
- Pataruoka
- Curry
- Laatikot
- Friteerattu
Kypsät
- Keltainen
- Hedelmäsalaatit
- Hedelmätorttujen täytteet
- Leipä- tai riisipaistit
- Paahdettu
Erittäin kypsät
- Keltainen ruskeilla läiskillä
- Jäätelöt
- Juustokakut
- Trifle-jälkiruoat
- Köyhien ritarien, lettujen ja sämpylöiden täytteet
Ylikypsät
- Ruskea
- Smoothiet
- Banaanileivät
- Pannukakut tai vohvelit
- Daiquiriet tai cocktailit
Aamiainen Chiquita-banaaneilla
Me kaikki tiedämme, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Aamiainen parantaa energiatasoasi ja auttaa painonhallinnassa ja keskittymisessä koko päivän ajan. Tiesitkö, että englanninkielinen sana “breakfast” tarkoittaa kirjaimellisesti “paaston rikkomista”. Energiatasosi laskevat yön aikana, joten syömällä aamulla terveellisen aamiaisen täydennät glukoosivarantoja ja saat energiaa koko päiväksi. Eikä ole mitään parempaa tapaa aloittaa päivä kuin ottaa ravitseva, energiaa täynnä oleva Chiquita-banaani osaksi aamiaista!
LUE LISÄÄTerveellisiä smoothie-reseptejä
Terveellisen elämäntavan kannalta smoothiet ovat nopein ja helpoin tapa saada päivittäinen annos hedelmiä ja vihanneksia! Nämä terveelliset Chiquita-banaanismoothie-reseptit ovat todellisia aamiaissankareita. Ne ovat täynnä hyviä ainesosia, nopeita valmistaa ja tarpeeksi herkullisia saadakseen meidät ylös sängystä maanantaiaamuisin!
LUE LISÄÄ
Onnittelut! Löysit PARHAAN banaanileivän
Löydä kokonainen banaanileipäreseptien universumi täältä! Kokeile yhtä tai kokeile kaikkia – me kokeilimme! Tarjolla on reseptejä kaikkiin mieltymyksiin ja ruokavalioihin – vegaanisia, kasvissyöjille sopivia, gluteenittomia ja sokerittomia sekä kaurahiutaleita, kookospähkinöitä, porkkanoita, pannukakkuja, muffineja, vohveleita ja paljon muuta!
Kaikki banaanileipäreseptimme
Ylikypsät banaanit sopivat täydellisesti banaaniresepteihin!
Tämä keltainen hedelmä on tarkoitettu kaikille vegaaneille ja kasvissyöjille. Vegaanisista banaanileivistä ja muffineista hedelmäsalaattiin ja jälkiruokiin – vegaaniset reseptimme ovat terveellisiä ja herkullisia.
Banaanin kypsyysvaiheet
Joko sen voi syödä?
Vaikka osittain vihreät banaanit ovat täysin turvallisia syödä, banaani saavuttaa kypsyytensä huipun vasta, kun sen pinnalle on alkanut syntyä ruskeita pisamia ja täpliä. Ruskistumisvaiheessa suurin osa tärkkelyksestä on muuttunut sokeriksi, jolloin makeus on huipussaan. Siksi monet käyttävät banaaneja luonnollisina makeutusaineina tai sokerin korvikkeina. Banaani on parhaimmillaan itse asiassa silloin, kun se monien mielestä on alkanut jo mädäntyä.
Banaanien säilytys
Banaanit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä ilman mitään niiden päällä. Banaanien pitäminen muovi- tai paperipussissa nopeuttaa kypsymistä. Voit hidastaa kypsymistä asettamalla banaanit jääkaappiin. Hedelmät säilyvät pidempään, vaikka pinnan ruskistuminen nopeutuu.
Kypsät vs. kypsymättömät banaanit: kummat on parempia sinulle?
Kypsymättömät banaanit
- Hyödyt: Toisin kuin keltaiset banaanit, vihreät tai kypsymättömät banaanit sisältävät vähemmän sokeria, mikä tekee niistä ihanteellisia vähäsokeriseen ruokavalioon. Kypsymättömissä banaaneissa on myös runsaasti resistenttiä tärkkelystä ja probioottisia bakteereja, jotka ovat välttämättömiä paksusuolen terveydelle. Lisäksi ne auttavat kehoa imemään ravinteita, kuten kalsiumia, tehokkaammin ja vaikuttavammin.
- Haitat: Jos haluat antioksidantteja, kannattaa odottaa banaanin kypsymistä hieman keltaisemmaksi, sillä banaanin antioksidanttipitoisuus lisääntyy ajan myötä. Vaikka vihreiden banaanien suuri tärkkelyspitoisuus onkin niiden etu, joskus ne voivat aiheuttaa turvotusta ja ilmavaivoja.
Kypsät banaanit
- Hyödyt: Kuten edellä mainittiin, mitä vanhempi ja kypsempi banaani, sitä korkeampi antioksidanttien taso on. Jos tällainen banaani on sinun mieleesi, odota hetken kellertymistä. Keltaiset banaanit on myös helpompi sulattaa, koska resistentti tärkkelys muuttuu yksinkertaiseksi sokeriksi, jonka glykeeminen indeksi on korkeampi.
- Haitat: Säilytä banaaneja jääkaapissa, jossa niiden mikroravinteet eivät katoa. Jos noudatat vähäsokerista ruokavaliota, vältä kypsiä banaaneja, koska niissä on vihreitä banaaneja enemmän sokeria.
Millainen on johtopäätös? Sekä keltaiset että vihreät banaanit ovat mahtavia! Mutta niillä on erilaisia etuja, joten se todella riippuu siitä, mitä etsit. Tärkein ero on, että keltaisissa banaaneissa on enemmän sokeria, ja sitä tulisi välttää, jos noudatat vähäsokerista ruokavaliota.
KOKEILE RESEPTEJÄMMELiity joukkoomme!
VIP-tapahtumiin, lahjoihin ja muuhun.