Parhaat banaanileipäreseptit ja leivontaopas | Chiquita

paras banaani- leipä

Kun ajattelemme paistettuja banaaneja tai mitä tahansa paistettuja banaanituotteita, mitä ajattelemme? Banaanileipää tietenkin! Löydä parhaat tavat tehdä herkullisia versioita tästä kaikkien aikojen suosituimmasta terveellisestä välipalasta. Chiquita-verkkosivustollamme on läjäpäin hyviä banaanileipäreseptejä, ja mielestämme sinun pitäisi kokeilla niitä kaikkia – me kokeilimme! Chiquita-banaanit ovat loistava lisä leipään, koska ne lisäävät makua ja kosteutta täydelliseen terveelliseen välipalaan mihin aikaan päivästä tahansa.

1 ehdotetut reseptit :

Lisää suosikiksi

Preparation times

Meal Types

Täydellisen banaanileivän salaisuus joka kerta

  1. Kypsyys. Mitä kypsempi banaani, sitä kosteampi ja maukkaampi leipä – joten odota banaanien kypsymistä. Muutama ruskea pilkku on vielä parempi!
  2. Lisukkeet. Mitä tahansa saatkaan käsiisi! Olipa kyse pähkinöistä, suklaasta tai ylimääräisistä hedelmistä – lisää vain ne ja nauti uusista mauista.
  3. Päälliset. Ajattele kermaista sitruunakastiketta tai täyteläistä suklaafondanttia. Yhtään banaanileipää ei ole koskaan vahingoitettu pienellä lisämausteella. Mutta jos olet banaanileipäpuristi, sekin käy!

Muista, että banaanileipä on kaikille. Olitpa vegaani, kasvissyöjä, laktoosi- tai gluteeni-intolerantti tai jopa jos haluat kaiken täysirasvaisena (!), meillä on sinulle banaanileipäresepti!

Haluatko kosteaa banaanileipää? Mitä kypsempi banaani, sen parempi!

Kaikki tietävät, että parhaaseen banaanileipään tarvitaan erittäin kypsiä banaaneja. Ei vihreä… ei keltainen… vaan keltainen muutamalla ruskealla pilkulla! Tämä ei ainoastaan helpota niiden murskaamista, vaan ne ovat myös makeampia ja tekevät banaanileivästäsi vieläkin kosteamman ja maukkaamman.

Täydellisen banaanileivän leivontaopas

Täydellisen banaanileipäkoostumuksen saavuttamiseksi sekoita märät ainekset kevyesti kuiviin aineksiin. On tärkeää, ettet sekoita liikaa, sillä silloin leipään kehittyy gluteenia ja leivästä voi tulla sitkeää ja kumimaista. Joten ole hellävarainen äläkä sekoita liikaa!

Älä myöskään lisää taikinaan enemmän banaaneja kuin reseptissä lukee. Tämä voi tehdä banaanileivästäsi märän ja saada myös makuelämyksen lässähtämään. Jos sinulla on enemmän banaaneja kuin tarvitset, pakasta ne tai – vielä parempi – tee ylimääräinen banaanileipä pakastimeen!

Täydellisen jauhojen ja banaanien suhteen saavuttaminen on ehdoton avain täydellisen kostean banaanileivän valmistamiseen. Suosittelemme käyttämään ”lusikoi ja tasoita” -menetelmää jauhojen kaappaamiseen. Jos ota jauhot suoraan pussista kupilla, jauhoa pakkautuu liikaa. Lusikoi sen sijaan jauhot pussista kuppiin ja pyyhkäise ylimääräiset jauhot pois litteällä reunalla, kuten veitsellä.

Älä leikkaa banaanileipää veitsellä testataksesi, onko se valmis. Ota sen sijaan varras ja työnnä se leivän keskelle. Jos siihen tarttuu edelleen taikinaa, paista vielä viisi minuuttia. Jos varras tulee ulos puhtaana tai siinä on vain muutama muru… leipä on valmis!

Kun banaanileipä on pois uunista, siirrä se välittömästi jäähdytystelineeseen, jotta siitä ei tule kostea. Äläkä kääri sitä liian pian muovikelmuun. Anna sen jäähtyä ensin. Jos haluat lämmittää banaanileipäsi uudelleen, laita se takaisin uuniin (tai mikroaaltouuniin) muutamaksi minuutiksi, kun olet valmis syömään sen!

Chiquita-keittokirja

 

Miten säilytät Chiquita-banaanileipää?

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää kostean banaanileipäsi tuoreena ja herkullisena päiväkausia. Ihanteellinen paikka säilyttää tuoretta banaanileipää on ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Kun banaanileipää säilytetään huoneenlämmössä, se pysyy pehmeänä ja kosteana. Mutta muutaman päivän kuluttua on parasta siirtää se jääkaappiin. Koska leipä on täynnä kypsiä banaaneja, siinä on paljon kosteutta, joka voi lopulta johtaa homeeseen. Muista siis siirtää banaanileipä jääkaappiin ennen kuin se homehtuu. Tai ahmi se vain yhdessä päivässä – sen pitäisi olla helppoa!

Banaanileivän säilytys keittiöntasolla

Kun säilytät banaanileipää keittiöntasolla, laita se muoviseen säilytysastiaan, jossa on tiivis kansi. Tämä antaa banaanileivälle hieman tilaa hengittää ja estää sen vetistymisen (mikä voi tapahtua muovikelmuun käärittynä). On myös hyvä idea laittaa paperipyyhe astiaan banaanileivän kanssa. Paperi imee kaiken ylimääräisen kosteuden pitäen banaanileivän tuoreena pidempään.

Banaanileivän säilytys jääkaapissa

Jos haluat pidentää banaanileipäsi säilyvyyttä, säilytä sitä jääkaapissa. Muista kuitenkin kääriä se tiukasti muovikelmuun, jotta se ei kuivu.

Banaanileivän säilytys pakastimessa

Tiesitkö, että banaanileipä pakastuu hyvin? Joten aina kun teet banaanileipää, voit tehdä ylimääräisen leivän ja säilyttää sitä pakastimessa myöhempää käyttöä varten.

Liity joukkoomme!

Etuoikeutettu pääsy erityisyhteistyöhön,
VIP-tapahtumiin, lahjoihin ja muuhun.