Ruoanlaiton ystävät

Paras banaanileipä: Kuinka monta banaania tarvitset?

Ruoanlaiton ystävät

2 joulukuun 2020 ・ 5 min. lukema

Banaanileipäreseptejä voi yleensä muokata vapaasti, mutta täydelliseen banaanileipään tarvittaville banaaneille ON kuitenkin oikea, salainen määrä.

Leipominen voi olla usein tarkkaa puuhaa, mikä pelottaa etenkin aloittelevia leipureita. Banaanileivän ja useimpien banaanileipäreseptien hyvä puoli on kuitenkin se, että banaanien tyypin (ja määrän) suhteen voi olla joustava. Vaikka ONKIN olemassa salainen määrä siitä, kuinka monta banaania tarvitset TÄYDELLISEEN banaanileipään. Mutta sinun täytyy jatkaa lukemista saadaksesi sen selville!

Kuinka kypsiä banaanien pitää olla?

Monet ihmiset ajattelevat, että banaanileipää varten ”banaani on sitä parempi, mitä kypsempi se on”. Mutta totuus on, että voit käyttää kaikenlaisia banaaneja – kunhan ne eivät ole hyvin vihreitä. Jos banaanit ovat ruskeita (tai jopa mustia), voit kuoria ja pakastaa ne käytettäväksi myöhemmin banaanileipään. Kypsemmät banaanit ovat yleensä makeampia, ja siksi monissa resepteissä neuvotaan käyttämään ”ylikypsiä” banaaneja. Muunkinlaiset banaani itse asiassa sopivat.

Entä jos täysin kypsiä banaaneja ei ole?

Jos banaanisi eivät ole niin kypsiä kuin haluaisit niiden olevan banaanileipäreseptiäsi varten, voit aina paistaa vähemmän kypsiä (vihreitä) banaaneja uunissa matalalla lämmöllä (150° C) 20 minuuttia, jolloin ne pehmenevät hieman.

Miten banaaneja säilytetään?

Paras tapa säilyttää Chiquita-banaaneja on hedelmäkulhossa tai ripustuskoukussa huoneenlämmössä. Älä koskaan laita vihreää banaania jääkaappiin, koska se ei kypsy silloin ja sen kuori muuttuu mustaksi. Jos haluat estää banaanien liian nopean ruskistumisen, peitä alumiinifoliolla tertun kohta, jossa banaanit yhdistyvät toisiinsa.

Miten teen täydellisen banaanileivän?

Pääsit siis tämän sivun tärkeimpään osaan! Chiquitan suurin salaisuus täydelliselle banaanileivälle on…. rumpujen pärinää ….. oma Chiquitan paras banaanileipä -reseptimme. Tässä klassisessa banaanileipäreseptissä on täydellinen määrä banaaneja, joita tarvitset täydelliseen banaanileipään.

Tässä klassisessa banaanileipäreseptissä VIISI on tarvitsemiesi vakiokokoisten banaanien ”maaginen määrä”. Resepti vaatii neljä erittäin kypsää banaania taikinaan ja yhden täysin kypsän banaanin täytteeseen. Jos sinulla on neljä erittäin kypsää banaania, mitä ruskeampi niiden kuori on, sen parempi. Kypsä banaani on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on kirkkaan keltainen ja siinä on muutama ”sokeriläiskä”. Muuta tarvittavaa:

5 rkl auringonkukkaöljyä

1½ kupillista vehnäjauhoja

¾ kuppia kidesokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

Ripaus suolaa

  • Vaihe 1: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tämä on klassinen vakiolämpötila monille leivontaresepteille.
  • Vaihe 2: Murskaa kulhossa neljä erittäin kypsää Chiquita-banaania haarukalla ja sekoita sitten mukaan loput ainesosat, kunnes kaikki ovat sekoittuneet hyvin keskenään. Tämä on yksi tämän reseptin hienoista puolista. Muissa resepteissä tarvitset kaksi tai jopa kolme erillistä kulhoa – yhden banaanisoseelle ja toiset kaksi nestemäisille ja kuiville ainesosille – mutta tämä resepti on hyvin yksinkertainen ja vähemmän sotkuinen siivota!
  • Vaihe 3: Kaada taikina vuorattuun kakkuvuokaan. Klassisen muotoisen banaanileivän voi valmistaa tavallisessa leipävuoassa. Nykyään markkinoilla on paljon hienoja tarttumattomia ja jopa silikonisia vuokia, mutta suosittelemme silti vuoan vuoraamista leivän poistamisen helpottamiseksi.
  • Vaihe 4: Kuori täytteeseen varattu banaani ja leikkaa se puoliksi pituussuunnassa. Aseta nämä kaksi palaa varovasti taikinan päälle ja paista leipää noin 50–60 minuuttia. Testaa, onko banaanileipä valmis työntämällä tuli- tai hammastikku leivän keskelle, ja jos se tulee ulos puhtaana, leipä on valmis.

Nyt tiedät banaanien salaisen määrän tehdäksesi (Chiquitan) parasta banaanileipää! Puhumattakaan kätevistä vinkeistä ruskeiden banaanien pakastamiseksi ja vihreiden banaanien kypsyttämiseksi tarvittaessa. Mene nyt hakemaan pari Chiquita-banaaninippua ja ala leipoa. Onnistut kyllä!

Liity Chiquita-yhteisöön

  • Yksilölliset reseptivalinnat: pääset käyttämään edistyneitä suodattimia, arvioimaan reseptejä ja tallentamaan suosikkisi omaan banaanitilaasi.
  • Etuoikeutettu pääsy erityisiin arvontoihin ja kilpailuihin
  • Määritä ruokavalioasetuksesi ja tallenna elämäntyyliin liittyvät suosikkiartikkelisi.

Liity joukkoomme!

Liity Chiquita-yhteisöön ja pääset omaan banaanitilaasi!

Copy link