Ruoanlaiton ystävät
2 joulukuun 2020 ・ 5 min. lukema
Banaanileipäreseptejä voi yleensä muokata vapaasti, mutta täydelliseen banaanileipään tarvittaville banaaneille ON kuitenkin oikea, salainen määrä.
Leipominen voi olla usein tarkkaa puuhaa, mikä pelottaa etenkin aloittelevia leipureita. Banaanileivän ja useimpien banaanileipäreseptien hyvä puoli on kuitenkin se, että banaanien tyypin (ja määrän) suhteen voi olla joustava. Vaikka ONKIN olemassa salainen määrä siitä, kuinka monta banaania tarvitset TÄYDELLISEEN banaanileipään. Mutta sinun täytyy jatkaa lukemista saadaksesi sen selville!
Monet ihmiset ajattelevat, että banaanileipää varten “banaani on sitä parempi, mitä kypsempi se on”. Mutta totuus on, että voit käyttää kaikenlaisia banaaneja – kunhan ne eivät ole hyvin vihreitä. Jos banaanit ovat ruskeita (tai jopa mustia), voit kuoria ja pakastaa ne käytettäväksi myöhemmin banaanileipään. Kypsemmät banaanit ovat yleensä makeampia, ja siksi monissa resepteissä neuvotaan käyttämään “ylikypsiä” banaaneja. Muunkinlaiset banaani itse asiassa sopivat.
Jos banaanisi eivät ole niin kypsiä kuin haluaisit niiden olevan banaanileipäreseptiäsi varten, voit aina paistaa vähemmän kypsiä (vihreitä) banaaneja uunissa matalalla lämmöllä (150° C) 20 minuuttia, jolloin ne pehmenevät hieman.
Paras tapa säilyttää Chiquita-banaaneja on hedelmäkulhossa tai ripustuskoukussa huoneenlämmössä. Älä koskaan laita vihreää banaania jääkaappiin, koska se ei kypsy silloin ja sen kuori muuttuu mustaksi. Jos haluat estää banaanien liian nopean ruskistumisen, peitä alumiinifoliolla tertun kohta, jossa banaanit yhdistyvät toisiinsa.
Pääsit siis tämän sivun tärkeimpään osaan! Chiquitan suurin salaisuus täydelliselle banaanileivälle on…. rumpujen pärinää ….. oma Chiquitan paras banaanileipä -reseptimme. Tässä klassisessa banaanileipäreseptissä on täydellinen määrä banaaneja, joita tarvitset täydelliseen banaanileipään.
Tässä klassisessa banaanileipäreseptissä VIISI on tarvitsemiesi vakiokokoisten banaanien “maaginen määrä”. Resepti vaatii neljä erittäin kypsää banaania taikinaan ja yhden täysin kypsän banaanin täytteeseen. Jos sinulla on neljä erittäin kypsää banaania, mitä ruskeampi niiden kuori on, sen parempi. Kypsä banaani on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on kirkkaan keltainen ja siinä on muutama “sokeriläiskä”. Muuta tarvittavaa:
5 rkl auringonkukkaöljyä
1½ kupillista vehnäjauhoja
¾ kuppia kidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
Ripaus suolaa
Nyt tiedät banaanien salaisen määrän tehdäksesi (Chiquitan) parasta banaanileipää! Puhumattakaan kätevistä vinkeistä ruskeiden banaanien pakastamiseksi ja vihreiden banaanien kypsyttämiseksi tarvittaessa. Mene nyt hakemaan pari Chiquita-banaaninippua ja ala leipoa. Onnistut kyllä!