Ruoanlaiton ystävät Urheilu

Mitä syödä ennen juoksemista? Banaaneja tietenkin!

Ruoanlaiton ystävät Urheilu

10 heinäkuun 2020 ・ 10 min. lukema

Pitkät kesäpäivät ovat täydellinen aika saada enemmän liikuntaa – ja mikä voisi olla parempaa kuin mukava pitkä pyörä- tai juoksulenkki? Saatat mietiä: mitä syödä ennen juoksua tai pyöräilyä? No... Chiquita-banaaneja tietenkin!

Banaanit ovat täynnä kuituja ja hyviä luonnollisia sokereita, joten ne tarjoavat kuntoilijoiden tarvitsemaa pitkäkestoista lisäenergiaa. Ja koska ne ovat pakattuna omaan vankkaan kantokassiinsa ja valmiina syötäväksi missä ja milloin tahansa, ne ovat mitä monipuolisimpia ja totta kai myös mitä terveellisimpiä välipaloja.

Mitä tulee banaanien ravintosisältöön, banaanit ovat todella luonnon parasta superruokaa! Banaaneista löytyvät ”hyvät” luonnolliset sokerit (sekä suuri kuitumäärä) antavat sinulle energiaa, jota tarvitset pyörä- tai juoksulenkillä. Banaanit ovat myös täynnä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B6-vitamiinia, C-vitamiinia, kaliumia ja magnesiumia, joten ne ovat ihanteellinen välipala ennen kuntoilua.

Mietitkö, kumpi on parempaa aerobista liikuntaa – juokseminen vai pyöräily? Me vastaamme: molemmat! Kaikki riippuu siitä, mitä haluat saavuttaa. Pyöräily on kevyempää liikuntaa, joka kuormittaa hyvin pakaroita ja reisiä. Pyörällä voit liikkua pidempiä matkoja lyhyemmässä ajassa. Juokseminen polttaa enemmän kaloreita ja käyttää enemmän lihaksia, mutta se on kuormittavampaa sekä raskaampaa lihaksille ja nivelille. Molemmista on paljon hyötyä sydämelle ja verisuonille, joten loppujen lopuksi kyse on vain siitä, kummasta pidät enemmän.

Pyöräily ja Chiquita-banaanit

Chiquitan Fitness-tarrat, jotka näkyvät banaaneissamme tässä kuussa, tarjoavat kaikille runsaasti hyödyllisiä kuntoiluvinkkejä. Erityiset lämmittelytarroilla varustetut banaanit ovat täydellinen välipala ennen kuntoilua, kun valmistaudut pitkälle pyörä- tai juoksulenkille.

6 upeaa banaanireseptiä täynnä hyvää banaaniravintoa

 

Vegaaninen Chiquita-banaani–mansikkaproteiinismoothiekulho mindfulnessiin

Tämä banaanismoothieresepti ei ole ainoastaan vegaaninen vaan myös koko perheen suosikki, ja se on täydellinen kuntoilua edeltävä ateria. Tämä runsas banaanismoothie on täynnä viipaloituja Chiquita-banaaneja, mantelimaitoa, kaurapuuroa, mansikoita, kikherneitä ja maapähkinävoita, joten se on todella kuin ateria lasissa!

Chiquita-banaani-punajuuripannukakut sumokyykkyihin

Kun harrastat tehokasta liikuntaa, tarvitset kunnollista ravintoa kovasti työskentelevien lihastesi tukemiseksi. Nämä terveelliset ja täyteläiset banaanipannukakut ovat täynnä energiaa ja makua – ja sopivat erinomaisesti välipalaksi sekä ennen kuntoilua että kuntoilun jälkeen.

Timanttiset Chiquita-banaani–pähkinäproteiinipatukat ilman uunia

Nämä herkulliset ilman uunia valmistettavat patukat on todella helppo koota. Patukat ovat täynnä pähkinöitä ja taateleita, joten ne ovat loistava proteiinin ja välttämättömien ravintoaineiden lähde aktiiviseen elämäntyyliin. Ne ovat myös kätevästi taskukokoisia, joten ne ovat ihanteellinen välipala ennen kuntoilua tai mukaan otettavaksi aamiaiseksi!

Mukaan otettavat Chiquita-banaanileipäproteiinipatukat

Nämä herkulliset patukat tuovat Chiquita-banaanileivän makean tunnistettavan maun kätevään taskukokoiseen herkkuun, joka on täynnä hunajaa ja pähkinöitä – se on vastustamaton kuntoilua edeltävä välipala tai piristys mihin aikaan päivästä tahansa.

Kuntoilun jälkeen nautittava Chiquita-banaaniproteiinipirtelö

Tässä terveellisessä kuntoilun jälkeen nautittavassa välipalassa on välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Kaurahiutaleista, banaaneista ja maapähkinävoista saa myös hyvin proteiineja, joka palauttaa ja virkistää raskaan treenin jälkeen.

Chiquita-banaani–maapähkinävoipirtelö lämmittelyyn

Tämä energiapirtelö on täydellinen ennen kuntoilua nautittava välipala, joka antaa paljon pitkäkestoista energiaa. Siinä on runsaasti proteiinia ja luonnollisia sokereita, jotka tuovat voimaa kuntoilun aikana ja sen jälkeen.

Pidätpä enemmän juoksusta tai pyöräilystä, Chiquita-banaani tai jokin terveellisistä kuntoiluvälipaloistamme on täydellinen kumppani aerobiseen kuntoiluun. Hyvän maun, kuidun ja pitkäkestoisen energian ansiosta Chiquita-banaanit ovat täydellisiä välipaloja ennen kuntoilua (ja myös kuntoilun jälkeen!)

 

Lisätietoja on sivustolla https://www.chiquita.com.

Liity Chiquita-yhteisöön

  • Yksilölliset reseptivalinnat: pääset käyttämään edistyneitä suodattimia, arvioimaan reseptejä ja tallentamaan suosikkisi omaan banaanitilaasi.
  • Etuoikeutettu pääsy erityisiin arvontoihin ja kilpailuihin
  • Määritä ruokavalioasetuksesi ja tallenna elämäntyyliin liittyvät suosikkiartikkelisi.

Liity joukkoomme!

Liity Chiquita-yhteisöön ja pääset omaan banaanitilaasi!

Copy link