Parhaiden banaanien syömisen hyödyt | Chiquita

banaani- hyödyt

Ovatko banaanit hyväksi sinulle? Tietenkin! Chiquita-banaanit ovat yksi parhaista terveellisistä välipaloista ja superruoka. Tiesitkö, että banaanien tieteellinen nimi on ”musa sapientum” eli ”viisaiden miesten hedelmä”. Ja kun otetaan huomioon kaikki banaanien edut (ne sisältävät kuitua, kaliumia ja B6-vitamiinia), olemme todellakin samaa mieltä siitä, että on viisasta syödä niitä niin paljon kuin mahdollista. Todella yksi parhaista superruoista!

Our fruits

Quite possibly the world’s most perfect food

Chiquita class extra

Nature’s energy boost!

Terveellisiä välipaloja? Chiquita-banaanit hoitavat homman.

Etsitkö terveellisiä välipaloja, jotka ovat täynnä suuria terveyshyötyjä, parasta makua ja erinomaista laatua? Nappaa sitten Chiquita-banaani ja nauti maailman täydellisimmistä superruoista. Miksi banaani on niin täydellinen? Banaanit ovat yksi parhaista superruoista. Ne sopivat erinomaisesti yleiseen naposteluun ja käteväksi välipalaksi lapsille, ja ne ovat välttämättömien B6-vitamiinien lähde. Banaanit ovat myös yksi parhaista kaliumia sisältävistä hedelmistä, mikä tekee niistä tärkeitä normaalin verenpaineen ja hermoston normaalin toiminnan ylläpitämiseksi.

Lue lisää banaaneistamme täältä nähdäksesi, mikä tekee Chiquita-banaaneista parhaan terveellisen välipalan.

LUE LISÄÄ

Banaanin ravinto – mitäpä ei rakastaisi?

Mitkä ovat banaanien muut edut? Ne voivat itse asiassa saada sinut tuntemaan olosi hyväksi! Banaaneista peräisin oleva dopamiini ei välttämättä läpäise veri-aivoestettä kohottaakseen mielialaasi, mutta ne toimivat voimakkaina antioksidantteina. Itse asiassa banaaneista löytyy useita antioksidanttisia flavonoideja – erityisesti katekiineja – jotka on yhdistetty erilaisiin terveyshyötyihin. Banaaneissa ei ole rasvaa eikä kolesterolia, joten ne sopivat erinomaisesti yleiseen naposteluun.

LUE LISÄÄ

1. Banaanit ovat rasvattomia ja kolesteroliton

Miksi banaanit ovat yksi terveellisimmistä hedelmistä? Koska ne ovat lähes rasvattomia ja kolesterolittomia, mikä tekee niistä terveellisen välipalavaihtoehdon lähes kaikille. Chiquita-banaanit ovat myös erinomainen resistentin tärkkelyksen lähde, etenkin hieman vihreinä. Tätä tärkkelystä kutsutaan ”resistentiksi”, koska se vastustaa ruoansulatusta, joten kehomme sulattaa sen erityisen hitaasti. Siksi banaanista saadaan paljon vähemmän kaloreita kuin vastaavasta määrästä keksiä tai karkkia. Jos noudatat erityisruokavaliota (paleo, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, Whole30, viljaton, sokeriton tai kasvipohjainen), Chiquita-banaani on loistava korvike kananmunille, jauhoille tai puhdistetuille sokereille, koska ne ovat luonnollinen makeutusaine.

2. Banaanit ovat yksi parhaista kaliumia sisältävistä hedelmistä.

Täynnä kaliumia olevat banaanit ovat todella yksi parhaista superruoista. Kalium voi auttaa alentamaan verenpainetta, suojaamaan sydäntä ja vähentämään sydänsairauksien riskiä. Se auttaa myös tukemaan hermostoa ja parantaa lihasten toimintaa, jolloin voit palautua nopeammin kovasta treenistä. Yksi keskikokoinen banaani sisältää huikeat 400 milligrammaa kaliumia, lähes 10 prosenttia suositellusta päivittäisestä arvosta.

3. Banaanit ovat erinomainen vitamiinien lähde

Toinen banaanien hyöty on, että ne ovat täynnä antioksidantteja ja välttämättömiä mineraaleja, kuten riboflaviinia (B2-vitamiini), joka auttaa solujen kasvussa, anemiassa, kaihissa ja jopa halkeilevissa huulissa. B2-vitamiini on myös tärkeä kehon energiansaannin ylläpitämisessä, ja se edistää välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä ja aktivoitumista. Banaani sisältää 35 % suositellusta päivittäisestä B6-vitamiinimäärästä ja terveellisen annoksen mangaania, magnesiumia, A-vitamiinia, rautaa ja kuparia. E- ja C-vitamiinit ovat myös erinomaisia immuunijärjestelmälle ja pitävät ihon nuorekkaan näköisenä ja tuntuisena. Todellakin yksi parhaista superruoista!

4. Banaanit tarjoavat loistavaa luonnollista suojaa

C-vitamiini on luonnon uskomaton monitaituri, joka auttaa ylläpitämään tervettä immuunijärjestelmää. Jokaisessa banaanissa on noin 10 milligrammaa C-vitamiinia, joten banaani tukee kehon luonnollista puolustuskykyä sankarillisesti. Chiquita-banaanit ovat fantastinen terveellinen välipala, koska ne ovat täynnä hyvää liukoista kuitua. Tämä pitää kolesterolin alhaalla ja vähentää sepelvaltimotaudin ja tyypin 2 diabeteksen riskiä.

5. Banaanit tarjoavat pitkäkestoista energiaa

Toinen banaanien suuri etu on niiden kyky antaa meille energiaa. Aina kun harrastamme liikuntaa, tarvitsemme kaiken mahdollisen energian. Sen lisäksi, että banaanit ovat täynnä vitamiineja, ne sisältävät myös yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka ovat loistava nopean energian lähde ja luonnollinen makeutusaine. Banaanit ovat loistava välipala ennen juoksulenkkiä, tennispeliä tai joogatuntia. Ne myös sulavat nopeasti vatsassa. Koska banaanit ovat uskomaton energianlähde, on ymmärrettävää, että juoksijat ovat hulluna Chiquita-banaaneihin. Chiquita tekee yhteistyötä monien juoksijoiden ja maraton-tapahtumien kanssa ympäri maailmaa, mukaan lukien kuuluisat New Yorkin, Disneyn ja Ateenan juoksukilpailut.

6. Banaanit on helppo avata

Tiedätkö, miten Chiquita-banaani avataan oikein?

Näetkö banaanin varren pään, jonka ihmiset aina yrittävät avata – kohdan, josta se on leikattu kasvista? Käännä banaanisi ylösalaisin ja keskity vastakkaisessa päässä olevaan nuppumaiseen, terävään kärkeen. Purista tämä ensimmäisen sormen ja peukalon väliin – tämä halkaisee banaanin kuoren puhtaasti, jolloin voit kuoria sen. Kuoret pois käden käänteessä!

Banaanit ovat todella parasta pikaruokaa, sillä niiden oma luontainen pakkaus on kestävä ja helposti mukana pidettävä ja samaan aikaan myös kompostoitava.

1 2 3 4 5 6

Parhaat välipalat ennen ja jälkeen treenin

Teetkö kovasti töitä laihduttaaksesi ja päästäksesi kuntoon? Kokeile banaaneja treeniä edeltävänä tai sen jälkeisenä välipalana. Banaanit voivat olla makeita, mutta kokonainen keskikokoinen Chiquita-banaani sisältää vain noin 110 kaloria, mikä tekee banaaneista vähäkalorisen välipalan ja loistavan superruoan dieettivälipalaksi!

Chiquita-banaanit ovat myös erinomainen resistentin tärkkelyksen lähde, varsinkin kun ne ovat vielä hieman vihreitä. Tätä tärkkelystä kutsutaan ”resistentiksi”, koska se vastustaa ruoansulatusta – joten kehomme sulattaa sen hitaammin. Tämä tarkoittaa, että kehomme poimivat paljon vähemmän kaloreita vihreämmästä banaanista kuin vastaavasta määrästä makeita ruokia, kuten keksejä tai karkkeja.

 

5 hyvää treeniä edeltävää välipalaa

Miksi muuten banaanit ovat terveellisin hedelmä? Ne ovat täynnä kuitua!

Banaaneja pidetään parhaana superruokana monestakin syystä. Niiden suuri kuitupitoisuus ja sydämelle terveelliset rasvat tarkoittavat, että tunnet olosi kylläiseksi pidempään. Tästä on hyötyä, jos olet dieetillä (siksi Chiquita-banaanit ovat osa monia detox- ja laihdutussuunnitelmia). Kuitu on myös erityistä liukoista kuitua, joka vähentää huonoa kolesterolia sekä ehkäisee sepelvaltimotautia ja tyypin 2 diabetestä.

Banaanit voivat edistää ruoansulatusta ja ratkaista ruoansulatuskanavan ongelmat (liukoisen kuidun hyödyllisen määrän ansiosta). Niiden luonnolliset sokerit antavat myös pitkäkestoista energiaa. Jos etsit terveellistä mutta maittavaa ruokavaliota, kokeile herkullisia ja erittäin helppoja banaanileipäreseptejämme ja muita aamiaisreseptejämme!

Parhaat terveelliset välipalat urheilijoille!

Urheilijoille banaanit ovat todella parhaita terveellisiä välipaloja. Niiden ravintoarvot ovat lyömättömät, ja urheillessa tarvitsee niin paljon energiaa kuin mahdollista. Banaanit sisältävät myös yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka ovat loistava tapa saada nopeasti energiaa. Halusita sitten dieettiherkkuja, tavallisia välipaloja tai tarvitset vain terveellistä välipalaa treenin polttoaineeksi, banaanit auttavat sinua!

Yleisten terveyshyötyjen osalta banaanit ovat ylivoimaisia verrattuna moniin valmiisiin prosessoituihin välipaloihin. Ne tarjoavat ”hyvää” luonnollista sokeria (fruktoosia) ja runsaasti kuitua. Näin hedelmät sulavat ja imeytyvät hitaasti, mikä estää pelätyn sokeripiikin ja romahduksen.

LUE LISÄÄ

Voiko banaanit suojata immuunijärjestelmääsi?

Banaanin ravintoarvot – verraton etu! Linus Pauling -instituutin mukaan immuunijärjestelmä tarvitsee riittävästi proteiinia, välttämättömiä rasvahappoja ja vähintään 11 vitamiinia ja kivennäisainetta, jotka toimivat yhdessä pitääkseen sen terveenä. Yksi n. 18–20 cm:n pituinen keskikokoinen banaani sisältää viittä yhdestätoista ravintoaineesta (rautaa, sinkkiä, A-vitamiinia, seleeniä ja proteiinia) 2 % suositellusta päivittäisestä annoksesta. Siinä on myös suurempia määriä neljää muuta ravintoainetta, jotka ovat välttämättömiä normaalille immuunivastejärjestelmälle.

Kuusi hyvää syytä valita Chiquita-banaanit vauvallesi

Tiesitkö, että banaaneja voi käyttää monenlaisissa vauvanruoissa? Voit esimerkiksi sekoittaa banaaneja riisipuuroon, omenakastikkeeseen, porkkanasoseeseen (tai mihin tahansa kasvissoseeseen), jolloin saat luonnollisesti makean ja helposti sulavan aterian pienokaisellesi. Banaani on myös todennäköisesti muutenkin vauvan mieleen!

LUE LISÄÄ

Liity joukkoomme!

Etuoikeutettu pääsy erityisyhteistyöhön,
VIP-tapahtumiin, lahjoihin ja muuhun.