Terveys ja edut Uutiset Vastuullisuus

Ole vihreä Chiquitan avulla! Hyväksi sinulle, hyväksi planeetalle

Terveys ja edut Uutiset Vastuullisuus

13 heinäkuun 2022 ・ 8 min. lukema

Kun ajattelet Chiquita-banaaneja, ajattelet todennäköisesti keltaista hedelmää. Ja kyllä, kypsä banaani on todella herkullinen. Siinä on ihana tropiikin maku, joka tuo auringonpaistetta päivääsi. Saatat kuitenkin yllättyä siitä, että vihreä Chiquita-banaani ei ole ainoastaan täynnä ravintoaineita, vaan se on myös huomattavan monipuolinen.

Vihreä on tietenkin ympäristöystävällisyyden väri. Ympäristöliikkeen innoittajat valitsivat vihreän edustamaan liikettä, koska se saa meidät ajattelemaan meille luontoa ja tuoreutta. Se on elämän, elinvoimaisuuden ja uusien alkujen väri. Vihreä ruoho luo voimakkaan kontrastin kaupunkien harmaan värin kanssa, ja meistä kaikista on ihanaa päästä pois ruuhkista viettämään aikaa luonnossa, jossa vihreän eri sävyt hallitsevat värimaailmaa. Ja olemme tottuneet ajatukseen, että vihreät ruoat ovat hyväksi meille. Se on luonnollinen merkki terveellisyydestä.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen

Chiquita-banaanit ovat täydellisiä, jos välität hiilijalanjäljestäsi. Yhden vihreiden Chiquita-banaanien nipun hiilijalanjälki on 80 g CO2-ekv. Banaanit sisältävät esimerkiksi kaliumia, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia sekä paljon kuitua, joka auttaa pitämään suoliston terveenä. Koska banaanit kasvavat auringonpaisteessa, ne eivät tarvitse kasvihuonetta vaan käyttävät paljon vähemmän energiaa kuin jotkin ruoat. Ne voivat myös pysyä luonnollisesti vihreinä jonkin aikaa, joten ne voidaan lähettää vähemmän energiaa kuluttavilla menetelmillä, kuten laivalla, eikä lentokoneella. Niillä on jopa oma pakkauksensa! Banaaninkuori suojaa hedelmää, eikä yksittäistä muovikäärettä tarvita.

Me Chiquitalla suhtaudumme vihreään vakavasti. Chiquita auttaa luomaan myönteisiä vaikutuksia toteuttamalla kestävyysperiaatteita kaikissa Sinisen tarran takana -aloitteen mukaisissa liiketoimintakäytännöissään. Me Chiquitalla työskentelemme jatkuvasti luodaksemme arvoa asiakkaillemme, toimittajillemme, yhteistyökumppaneillemme ja yhteisöllemme.

Viime vuonna Chiquita saavutti hienon virstanpylvään käynnistämällä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen liittyvän ja Science Based Targets -aloitteen vahvistaman 30BY30-hankkeen. Se on esimerkki pitkäaikaisesta sitoutumisestamme vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen ja asettaa Chiquitan hedelmäyhtiöiden eturintamaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Olemme vihreitä

Joten vihreä on hyväksi! Näet kaupassa usein Chiquita-banaaneja niiden vihreässä muodossa, ostat niitä ja kypsytät niitä kotona. Tiesitkö kuitenkin, että voit syödä Chiquita-banaaneja myös vihreinä? Kyllä voit, ja ne ovat hyväksi terveydellesi. Vihreistä Chiquita-banaaneista saat jopa enemmän kuitua kuin keltaisista, mikä edistää suoliston tervettä toimintaa. Ne ovat hieman vähemmän makeita, mutta niissä on niin paljon vitamiineja ja kivennäisaineita kuin banaaneissa voi vain olla, mukaan lukien B6-vitamiinia, joka auttaa punasolujen muodostumisessa ja vahvistaa immuunijärjestelmääsi. Kuten kaikenväriset Chiquita-banaanit, ne ovat loistava kaliumin lähde: pienessä banaanissa on 10 g kaliumia eli noin 18 % päivittäisestä tarpeestasi. Kalium on elintärkeää hermostollesi ja auttaa pitämään verenpaineesi vakaana. Ne sisältävät myös hyvän annoksen C-vitamiinia, provitamiini A:ta ja runsaasti kivennäisaineita.

Vihreitä reseptejä eri puolilta maailmaa

Ei ihme, että ihmiset ympäri maailmaa rakastavat vihreitä Chiquita-banaaneja. Vihreästä banaanista valmistettujen jauhojen suosio on kasvanut paleoruokavalioon liittyvään, gluteenittomaan ja viljattomaan ruoanlaittoon tarkoitetuissa resepteissä. Vihreän banaanin biomassa (vihreät banaanit sekoitettuna veteen) tunnetaan myös uutena superruokana sen terveyshyötyjen vuoksi.

Tässä on muutamia reseptejä ruokahalun herättämiseksi ja hedelmäkulhostasi löytyvien ravitsevien vihreiden Chiquita-banaanien käyttämiseksi:

Vihreää Chiquita-banaania ja katkarapua sisältävä salaatti

Karibialla ihmiset syövät vihreitä banaaneja kuin vihanneksia ja käyttävät niitä paljon tällaisissa salaateissa. Vihreät Chiquita-banaanit ovat täydellinen kumppani katkaravuille, ja ne lisäävät vitamiineja merenelävien tuoreuteen tässä kevyessä ja herkullisessa salaatissa.

Paistetut marinoidut katkaravut herneillä, riisillä ja paistetulla vihreällä banaanilla

Jos olet karibialaisissa tunnelmissa, valmista illalliseksi tämä katkaravusta ja banaanista koostuva ateria, joka on peräisin suoraan saarten rehevästä trooppisesta vehreydestä. Saat siitä myös runsaasti proteiinia. Vihreät Chiquita-banaanit tarjoavat runsaasti myös kuitua, joka pitää suolistosi terveenä.

Terveellinen thaimaalainen curry–kookoskeitto Chiquita-banaanien kera

Aasiassa ihmiset pitävät vihreistä banaaneistaan monin eri tavoin valmistettuna, erityisesti currya sisältävissä ruoissa.

Et ehkä ole koskaan ajatellut syödä Chiquita-banaanejasi keitossa, mutta tämä thaimaalainen herkku saa sinut ajattelemaan asiaa uudelleen. Kookospähkinä ja paistettu vihreä Chiquita-banaani ovat upea yhdistelmä, ja ihastut siihen varmasti, kun maistat sitä. Näin tuot heposti myös lisää vitamiineja lautasellesi.

Intialainen kanacurry Chiquita-banaanilla, kukkakaalilla ja pinaatilla

Lisää kuitua kanacurryysi vihreillä Chiquita-banaaneilla. Tässä mausteisessa ateriassa on paljon vihreitä vihanneksia, joista saat bioaktiivisia yhdisteitä, kuten fenoleita ja resistenttiä tärkkelystä eli hyvyyttä kehoosi.

Vuosi 2022 on toipumisen, luontoon palaamisen ja planeetastamme huolehtimisen vuosi, joten mikä olisikaan parempi väri kuvaamaan tätä kuin vihreä! Lisäämällä vihreitä Chiquita-banaaneja ruokavalioosi et ainoastaan huolehdi omasta terveydestäsi paremmin, vaan jaat myös Chiquitan vision ympäristömme vihreämmästä tulevaisuudesta.

Saat lisätietoja vastuullisuuden ja kestäävn kehityksen aloitteistamme napsauttamalla tästä.

Liity Chiquita-yhteisöön

  • Yksilölliset reseptivalinnat: pääset käyttämään edistyneitä suodattimia, arvioimaan reseptejä ja tallentamaan suosikkisi omaan banaanitilaasi.
  • Etuoikeutettu pääsy erityisiin arvontoihin ja kilpailuihin
  • Määritä ruokavalioasetuksesi ja tallenna elämäntyyliin liittyvät suosikkiartikkelisi.

Liity joukkoomme!

Liity Chiquita-yhteisöön ja pääset omaan banaanitilaasi!

Copy link