Vastuullisuus

Chiquitan sitoutuminen yhteisön kehittämiseen

Vastuullisuus

28 tammikuun 2021 ・ 5 min. lukema

Me Chiquitalla tiedämme, että herkulliset, korkealaatuiset banaanimme eivät kasva itsestään. Mahtava tiimimme varmistaa, että söpöt keltaiset hedelmät päätyvät kauppojen hyllyille parhaassa mahdollisessa kunnossa. Ja he kaikki elävät suuremmissa yhteisöissä, joten osana sitoutumistamme vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen työskentelemme kovasti sen varmistamiseksi, että myös nämä yhteisöt saavat työmme etuja. Tutustutaan muutamiin aloitteisiimme!

Koulutusetuohjelmamme

Tiedämme, että olemme vain niin vahvoja kuin perustamme – ja se on onnelliset, terveet Chiquita-yhteisöt ja kestävä lähestymistapa työhömme. Edistääksemme visiotamme olemme ottaneet käyttöön koulutusetuohjelman maataloustyöntekijöidemme lapsille.

Tarjoamme Guatemalassa, Hondurasissa ja Costa Ricassa koulupaketteja, jotka sisältävät monia maiden opetusministeriöiden tarvitsemia perusmateriaaleja. Lisäksi tarjoamme stipendejä Panamassa, jossa tuemme myös Integral Care Center for Early Childhood -keskusta Theobroma-yhteisössä tarjotaksemme haavoittuvassa asemassa oleville pikkulapsille turvallisen tilan heidän kehitykselleen ja kasvulleen.

Uskomme vahvasti, että kun lapsia autetaan saamaan todella tärkeä peruskoulutus, sillä on myönteinen ja pitkäaikainen vaikutus paitsi lapsiin myös heidän yhteisöihinsä. Tämä ei hyödytä ainoastaan näitä yhteiskuntia vaan myös sen työn laatua, josta olemme riippuvaisia. Olemme saavuttaneet tavoitteemme auttaa 20 000:ta lasta vuoteen 2020 mennessä. Aloitimme omilta maatiloiltamme ja siirryimme alueille, joilla ostamme banaaneja riippumattomilta tuottajilta. Tavoitteenamme on varmistaa, että kaikilla banaanintuotantoalueidemme lapsilla on mahdollisuus hyvään peruskoulutukseen.

Terveydenhuolto

Tarjoamme myös maatilojemme lähellä asuville lapsille näön ja hampaiden hoitoa, terveyskasvatusta ja ilmaisia hampaiden puhdistus- pakkauksia – Nämä aloitteet ovat erityisen tärkeitä alueilla, joilla koulutustaso on ollut historiallisesti alhainen ja joilla pääsy tällaisiin diagnostisiin laitoksiin on ollut rajallinen kustannusten ja etäisyyksien vuoksi.

Työntekijöillämme on myös mahdollisuus viettää yksi palkallinen työpäivä tukien koulujen rakentamista ja remontointia ja/tai auttaen opetuksessa. Alla tarkastelemme tarkemmin joitakin aloitteita, joihin yhtiö on osallistunut.

Panama: esikoulun luokkahuone

Olemme lahjoittaneet esikoulun luokkahuoneen 34:lle Farm 64 -koulutuskeskuksen lapselle Panaman Bocas del Toron maakunnassa opetusministeriön Oma koulu ensin -ohjelman kautta. Luokkahuoneessa on myös erilliset kylpyhuone- ja siivousalueet.

Koululahjoituksemme ja -työmme ovat osa kestävyyden toista pilaria, Ole hyvä naapuri, joka korostaa sitoutumistamme ja vastuutamme luoda myönteisiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia yhteisöihin, joissa toimimme, investoimalla lapsiin ja koulutukseen liittyviin sosiaalisiin projekteihin.

Farm 64 -koulutuskeskus sijaitsee samannimisellä maaseudulla, jossa meillä on toimintaa kolmella eri maatilalla. Kaikki tämän koulun 210 lasta ovat Chiquitan työntekijöiden lapsia. Uudet tilat on lahjoitettu valtiolle, ja Chiquita jatkaa Oma koulu ensin -ohjelman tukemista investoimalla kouluinfrastruktuuriin.

Panama: oppilaiden lounashuone

Toisella Bocas del Toron alueella, Barranco Mediossa, olemme lahjoittaneet lounashuoneen 330:lle paikallisen koulun oppilaalle. Barranco Medion koulutuskeskus, joka sijaitsee samannimisellä alueella, on lähellä Las Tablasia, jossa meillä on toimintaa neljällä maatilalla. Koulun oppilaista 75 % on työntekijöidemme lapsia. Tämä uusi koulun kahvila on myös osa Oma koulu ensin -ohjelmaa. Kahvila varmistaa, että lapsilla on turvallinen ja viihtyisä paikka syödä terveellisiä aterioita.

Honduras: kouluinfrastruktuurin parannukset

Toisen projektin, jota sponsoroimme osana vastuullisuuden toista pilaria, olemme osallistuneet parannusten tekemiseen kouluun Campo Birichiche -yhteisössä El Progresossa, Hondurasissa. Yhteisö on lähellä Chiquitan Ameribi-maatilaa, ja lähes puolella koulun 150 lapsesta on Chiquitalla työskentelevät vanhemmat. Työt sisälsivät maalausta, sanitaatiotilojen korjausta, kattojen ja näyttämön lattian uusimista, portaikon rakentamista toiseen kerrokseen sekä turvallisen aluetta reunustavan aitauksen rakentamista.

Edistimme urheilua myös toimittamalla kaksi jalkapallomaalia sekä niittämällä ja merkitsemällä jalkapallokentän. 1950-luvulla rakennettu koulu oli erittäin huonossa kunnossa. Nyt lapsilla on turvallinen ja viihtyisä tila oppimiseen, minkä seurauksena koulusta on tullut erittäin suosittu.

Costa Rica: maata kouluille

Maaliskuussa 2018 otimme seuraavan askeleen pitkäkestoisessa työssämme vastuullisuuden edistämiseksi lahjoittamalla kaikkien Sarapiquín koulujen maat Costa Rican opetusministeriölle. Näissä kouluissa on noin 400 oppilasta, ja ne kaikki sijaitsevat alueilla, joilla työntekijämme asuvat. Lahjoituksen avulla opetusministeriö voi investoida kouluinfrastruktuuriin. Olimme huolissamme työntekijöidemme lasten koulutuksesta jo Sarapiquín banaanintuotantomme alusta, vuodesta 1993, lähtien. Tästä syystä rakensimme koulut ja teimme sitten päätöksen lahjoittaa ne vuonna 2018.

Työmme jatkuu, ja tuemme upeita tiimejä, jotka tuovat maailman maukkaimmat banaanit ruokapöytiin. Tiedät seuraavan kerran ostoksia tehdessäsi, että tuet osaltasi tärkeää vastuullisuustyötä.

Liity Chiquita-yhteisöön

  • Yksilölliset reseptivalinnat: pääset käyttämään edistyneitä suodattimia, arvioimaan reseptejä ja tallentamaan suosikkisi omaan banaanitilaasi.
  • Etuoikeutettu pääsy erityisiin arvontoihin ja kilpailuihin
  • Määritä ruokavalioasetuksesi ja tallenna elämäntyyliin liittyvät suosikkiartikkelisi.

Liity joukkoomme!

Liity Chiquita-yhteisöön ja pääset omaan banaanitilaasi!

Copy link