Vastuullisuus

Nogalin luonnonsuojelualueen 20-vuotisjuhlan kunniaksi Chiquita on sitoutunut jatkamaan ympäristönsuojelutoimia alueella 10 vuoden ajan

Vastuullisuus

12 helmikuun 2024 ・ 5 min. lukema

Chiquitan missio on kunnioittaa banaaniensa kasvupaikkojen yhteisöjä ja maata. Siksi yhtiö on sitoutunut jatkamaan ympäristönsuojelutoimia kymmenen vuoden ajan Nogalin luonnonsuojelualueella Costa Rican hallituksen viimeisimmän asetuksen mukaisesti. Chiquita ja joukko sen asiakkaita perustivat Nogalin luonnonsuojelualue perustettiin yksityiseksi villieläinten suojelualueeksi. Tästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Chiquita on työskennellyt lähes kahden vuosikymmenen ajan metsien kytkeytyvyyden, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen ja tieteellisen tutkimuksen parissa. Costa Rican Puerto Viejo de Sarapiquissa Suciojoen ja banaaniviljelmän välissä sijaitseva Nogalin suojelualue perustettiin vuonna 2004 luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Alue koostuu kolmesta metsäalueesta, jotka yhdistää Nogal-La Selvan biologinen käytävä. Se on ikään kuin metsän ja yksityisten suojelualueiden välinen valtatie ja edistää luonnonsuojelua ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä pitkällä aikavälillä.

Chiquita on sitoutunut jatkamaan ympäristönsuojelutoimia Nogalin luonnonsuojelualueella seuraavien kymmenen vuoden ajan, mikä osoittaa yhtiöltä vahvaa pyrkimystä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Tämän asetuksen myötä Chiquita voi jatkaa pyrkimyksiään vaikuttaa myönteisesti ympäristöön, jossa banaaneja viljellään, ja samalla näyttää mallia banaanialan yhteistyölle luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Peter Stedman, Chiquitan vastuullisuusjohtaja

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeitin (GIZ), Costa Rican hallituksen, Rainforest Alliancen ja joidenkin asiakkaidensa tukemana Chiquita on toteuttanut erilaisia ympäristönsuojelua ja ympäristökasvatusta tukevia vastuullisuusaloitteita. Sen ansiosta 104 hehtaaria käsittävällä luonnonsuojelualueella on suojeltu yli 720 kasvilajia ja 330 eläinlajia.

Tämä asetus on uusin monista tavoista, joilla Chiquita on sitoutunut pitämään kiinni vastuullisuussitoumuksestaan. Chiquita on lähes kolmen vuosikymmenen ajan toiminut alan vastuullisuuden edelläkävijänä Behind the Blue Sticker -lähestymistapansa ansiosta. Lue lisää Chiquitan ympäristötoimista brändin vastuullisuusraportista. Siinä esitellään Chiquitan molemmat pitkäaikaiset aloitteet, jotka tukevat vastuullisuutta maatilalta ruokapöytään, sekä yhtiön hiilidioksidipäästöjen 30BY30-vähentämisohjelma.

Liity Chiquita-yhteisöön

  • Yksilölliset reseptivalinnat: pääset käyttämään edistyneitä suodattimia, arvioimaan reseptejä ja tallentamaan suosikkisi omaan banaanitilaasi.
  • Etuoikeutettu pääsy erityisiin arvontoihin ja kilpailuihin
  • Määritä ruokavalioasetuksesi ja tallenna elämäntyyliin liittyvät suosikkiartikkelisi.

Liity joukkoomme!

Liity Chiquita-yhteisöön ja pääset omaan banaanitilaasi!

Copy link